Select Page

Tots dos carrers romandran tancats al trànsit durant l’execució de les millores.

Com ja va anunciar la regidoria d’Infraestructures al mes d’abril, passat el període estival es reprenen les obres de millora de les infraestructures hídriques i sanejament al carrer Sol i Portal, que començaran el proper dilluns 2 d’octubre;  així ho ha informat l´edil d´àrea, Aurora Serrat.

Com ha recordat la responsable municipal d’àrea, estes obres de millora, l’objectiu principal de les quals és eliminar els problemes de salubritat i humitats que pateixen els veïns del Portal Vell i carrer Sol, a causa de l’antiguitat i el deteriorament de les infraestructures subterrànies, donaven inici a principis del passat any. Després de abandonar-les per part de l’empresa concessionària Categor, l’Ajuntament ha hagut d’afrontar múltiples vicissituds fins a poder dur a terme una nova concessió de l’obra que arribava al mes d’abril. “Una vegada que Categor es va desvincular de les obres es va haver de refer el projecte i revaloritzar-lo per poder tornar-lo a licitar. A causa de les noves circumstàncies econòmiques actuals de pujada de preus” ha explicat Serrat, que ha afegit que “atès que la segona fase d’esta actuació prevista per al carrer Alacant estava també en marxa i atès que també existia consignació per a la mateixa, es va decidir unir les dos obres i ara passat l’estiu començaran”.

És la mercantil Llevantina Enginyeria i Construcció S.L. la que execute les obres dels dos projectes, ara units en un, i el cost total dels quals ascendeix a 1.055.719,28€, dels quals la Diputació d’Alacant assumeix 639.725,90€ i la resta serà aportada per l’Ajuntament.

És una actuació d’uns 6 mesos de durada i pensem que el millor és fer-la a partir d’octubre, atesa la ubicació, ple nucli antic d’Altea, a més que hi ha un informe de la concessionària municipal de l’aigua que aconsellava portar-la a cap en acabar l’estiu perquè es produiran talls puntuals del subministrament d’aigua i també el tancament al trànsit”. Ha puntualitzat la regidora.

“Amb motiu de les esmentades obres es procedirà al tall del trànsit rodat del carrer Sol i carrer Alacant. De la mateixa manera, no es podrà fer ús dels garatges de la zona durant el temps en què estiga en curs esta obra”, ha afegit la regidora d’Infraestructures, que comunica que durant les obres s’ha habilitat un desviament provisional d’accés a la zona.

“Lamentem profundament totes les molèsties ocasionades al veïnat durant aquests mesos d’aturada de les obres i també dels canvis a la seua rutina diària que hauran d’assumir mentre duren les obres, però no és possible dur a terme esta important millora en les canalitzacions hidràuliques d’un altra manera”, ha conclòs l’edil d’Escena Urbana, Aurora Serrat.

Pin It on Pinterest